Norske kroner går fredag morgen til årets sterkeste nivåer mot euro. I skrivende stund koster en euro 9,35 kroner. Vi må helt tilbake til midten av desember for å finne like sterke nivåer.

Tidligere i år har kronen stort sett blitt handlet sidelengs innenfor et intervall på 9,37 kroner for en euro på det laveste og 9,75 kroner for en euro på det høyeste.

I løpet av noen minutter fredag morgen brøt imidlertid kronen gjennom årets sterkeste nivåer mot euro. Så langt i dag er kronen styrket rundt fire øre mot den felleseuropeiske valutaen.

Kronen styrkes også mot dollar, pund og svenskekronen:

  • En dollar koster i skrivende stund 8,55 kroner, rundt tre øre mindre enn tidligere på dagen fredag.
  • Et pund koster 12,11 kroner, mot rundt 12,16 kroner tidligere på dagen.
  • 100 svenske kroner koster 100,28 norske.

Kronen har de siste årene hatt en tendens til å reagere på endringer i oljeprisene. Fredag ble nordsjøolje (Brent 1. posisjon) handlet til det sterkeste nivået siden årets første handelsdag.

Handelsbanken Capital Markets konstaterer i morgenrapporten fra meglerhuset fredag at kronen tidligere denne uken har styrket seg fra rundt 9,49 til i underkant av 9,40-nivået mot euro.

«Bakgrunnen for den mer positive utviklingen i kronen skyldes nok en bedring i risikoappetitten samt en fortsatt positiv utvikling i oljeprisen», skriver meglerhusets økonomer i rapporten.

OPPDATERING: Etter å ha nådd årets sterkeste nivåer svekkes kronen litt igjen og en euro handles i 9.22-tiden fredag til 9,38 kroner.

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Jarand Rystad: Tror på 105 dollar fatet

Hjerneforsker: Trening bra for alvorlig syke

– Partieliten sliter med å akseptere Trump

DNtv: Se Tesla Model X

 

Se Tesla Model X
Her er bilen mange nordmenn har ventet på
02:03
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.