Norske sjefer svarer i en undersøkelse at de er positive til systematisk bruk av humor på jobben.

De som ler mest , er best
Sjefene beskriver medarbeidere som takler stress best, som mer utadvendte, humoristiske og entusiastiske.

I masteroppgaven «Lek og profitt – Forholdet mellom humor, stress og lønnsomhet på arbeidsplasser», har Espen Sitter sett etter forholdet mellom lederskap og bruk av humor på norske arbeidsplasser.

Ifølge Espen Sitter er det godt dokumentert at humor reduserer stress og øker trivselen, skriver Dagens Næringsliv.

Ler ikke selv
Men sjefene smiler ikke særlig mye selv, og bruker ikke humor til å redusere eget stress, viser studien.

Seks store norske bedrifter med aktiviteter innenfor olje, bank og offentlig tjenesteyting er intervjuet i masteoppgaven.

– Sjefene sier egentlig at humor er viktig, men de bruker det ikke selv, sier forfatteren bak studien, Espen Sitter til DN.

Bedriftene i oppgaven hans er plukket ut blant bedrifter som har deltatt på entusiasmeprosjekter i regi av selskapet Humor & Lønnsomhet. Bedriftene i utvalget er derfor mer positive til humor på arbeidsplassen enn norske bedrifter generelt. Likevel viser det seg at sjefene sjelden åpner latterdøren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.