Papirprodusenten Norske Skog har altfor høy gjeld og foreslår overfor kreditorene nye låneavtaler som vil redusere gjelden med én milliard kroner og renteutgiftene med en halv milliard årlig.

Fristen for kreditorene til å si ja eller nei til en slik avtale utløp klokken 13 norsk tid fredag.

Fredag ettermiddag kom avklaringen fra selskapet: Kreditorene kan ikke gå med på de planene som Norske Skog har lagt frem. Det kommer frem i en børsmelding fredag kveld.

Det er kreditorene i to usikrede obligasjonslån som forfaller i henholdsvis 2016 og 2017 som hadde frist i dag til å si ja til planen. Mer enn 40 prosent har sagt ja blant eierne av 2016-lånet, men kravet var minst 90 prosent aksept. Mer enn 75 prosent i 2017-lånet sa ja, som er over kravet på 75 prosent aksept. Det er altså 2016-lånet som er problemet for Norske Skog.

Norske Skog-ledelsen gir imidlertid ikke opp håpet om å få tilstrekkelig aksept for forslaget.  Derfor har det forlenget det samme tilbudet, med ny frist som løper til 21. mars kl 13 norsk tid.

Selskapet har en samlet gjeld på cirka 12,5 milliarder kroner, hvorav 9,1 milliarder obligasjonsgjeld.

Norske Skogs netto rentebærende gjeld er 8,5 milliarder kroner.

Revisor med øks

Om ikke situasjonen i Norske Skog var kaotisk nok fra før, så har selskapets revisor krevd at Norske Skog skriver ned verdien av eiendelene i forbindelse med avleggelsen av årsregnskapet.

Med en egenkapital på drøye 500 millioner kroner per tredje kvartal skal det ikke mye barbering av verdiene til før egenkapitalen er blåst. Ifølge Norske Skog er det ingen krav til egenkapital i låneavtalene.

Les også:

230 mister jobben etter Statoils riggoppsigelse

Spretne laksepriser

Jeep frir til fansen  

Snart sommer - se DNtv

Selger luksusbåter til nordmenn
Men det er få av båtene som ender opp langs Norges kyst. De fleste vil ha dem levert til feriestedet ved Middelhavet.
01:24
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.