Norske Skog har inngått en avtale med NTE (Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk) om leveranse av elektrisk kraft til papirfabrikken på Skogn.

Det opplyses i en melding mandag.

Den nye avtalen erstatter avtalen som ble signert i 2012, og vil sammen med Statkraftavtalen fra 2011 sikre Norske Skog Skogn tilstrekkelig kraft til full drift av fabrikken.

Avtalen er inngått på kommersielle vilkår og gjelder for 16 måneder fra 1. september 2015. Den nye avtalen med NTE sikrer leveranse av 0,4 terrawattimer (TWh) pr år frem til 31. desember 2016.

- Norske Skog Skogn er viktig for konsernet, for skognæringen i Midt-Norge og for arbeidsplasser på Skogn. Om vi skal være konkurransedyktige fremover, må vi ha enda lavere kostnader enn i dag. Det krever at energi og råstoffkostnader reduseres ytterligere. Ordresituasjonen er noe forbedret gjennom de siste ukene, og kan derfor medføre tidligere oppstart av PM2 enn forutsatt, sier Norske Skogs konsernsjef Sven Ombudstvedt i en kommentar.

- Krevende markedsforhold i hele industrien gjør at fabrikken må ha tilgang på stabile og sikre kraftleveranser til akseptabel pris for å kunne opprettholde driften. Avtalen med NTE gir oss betydelige kraftkostnadsbesparelser, som er nødvendig for å opprettholde konkurransekraften ved Skogn, sier Ombudstvedt videre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Petroleumtilsynet skal ha satt foreløpig stopper for Goliat-utviklingen

Saudi-Arabia trekker inn titalls milliarder dollar fra utenlandske fond

Shell stanser leteaktivitet offshore i Alaska

Se DNTV: - Ingen kan leve opp til 169 forskjellige mål

- Ingen kan leve opp til 169 forskjellige mål
Tenketanksjef Bjørn Lomborg i Copenhagen Consensus mener verdenssamfunnet bør velge færre mål som gir mer for pengene.
01:05
Publisert: