Norske Skog er syltet i gjeld. Netto rentebærende gjeld var på 7,5 milliarder kroner per første halvår.

Nå er investeringsbanken Houlihan Lokey hyret inn for å se på selskapets gjeldsstruktur.

Det melder Bloomberg News mandag, og viser til to personer med kjennskap til saken, ifølge nyhetsbyrået TDN Finans.

Norske Skogs gjeld er i dollar og euro, og når disse valutaene styrker seg mot den norske kronen, stiger gjelden i norske kroner, som er rapporteringsvaluta.

Houlihan Lokey ble hyret etter at obligasjonseiere henvendte seg til ledelsen i Norske Skog rundt en gjennomgang av gjeldsforfallene, sier personene til nyhetsbyrået.

Norske Skog har ett forfall nå i oktober på 300 millioner kroner. I tillegg kommer et forfall i juni 2016 på rundt én milliard kroner.

Også andre obligasjonseiere er nervøse.

Blackstone Groups GSO Capital Partners, som eier obligasjoner i Norske Skog, arbeider med forslag for å redusere selskapets gjeld. En gruppe som eier obligasjoner med forfall i 2019 har hyret advokatfirmaet Akin Gump Strauss Hauer & Feld for å komme opp med en alternativ plan, ifølge nyhetsbyrået, melder TDN Finans.

 

Les også:

Shoppet eiendom nær Oxford Street

Opptil 800 kan miste jobben i Kristiansand  

Volkswagen stanser salget av dieselbiler i USA

 

DN tv: Triksene som kan ta treningen til et nytt nivå

Triksene som kan ta treningen til et nytt nivå:
00:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.