Norske småsparere brukte fjorårets børsuro og kursfall til å hamstre aksjer i tradisjonelle selskaper som har falt i kurs, skriver Dagens Næringsliv.

– Mange har benyttet kursfallet som en mulighet til å komme seg inn i disse aksjene. Å benytte uro og kursfall i markedet til å kjøpe seg opp i aksjer er fornuftig for den langsiktige investor, så lenge man har en grunnleggende tro på selskapene man investerer i. For det å kjøpe tapere ute-lukkende fordi kursene har falt er ingen god strategi – at en aksjekurs faller er ingen garanti for at den skal opp igjen, sier administrerende direktør i Nordnet, Anders Skar.

Fjorårets mest populære aksje blant privatpersoner og småsparere – målt i alle kjøp fratrukket alle salg – var cruiserederiet Royal Caribbean Cruises. Selskapet har det siste året falt 45 prosent i verdi.

Aksjen som ble mest solgt, var Seadrill som stegt 13 prosent ifjor.

Unntaket var REC, der småsparerne bøttet ut aksjer, samtidig som kursen stupte 80 prosent ifjor.

Aksjer som ble mest nettokjøpt *


Aksjer som ble mest nettosolgt *

* Nettokjøp/salg defineres som alle kjøp i en aksje fratrukket alle salg i en aksje. Tallene inkluderer handler via Nordnet, Netfonds, Saxo-Privatbank og Skandiabankens kunder.

Kilde: Dagens Næringsliv.

Les også: Årets favorittaksjer

Øystein Stray Spetalen tror Vesten kan kollapse

Fem ting investorene bør bekymre seg for i 2012
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.