Om tre uker skal målet om 40 prosent kvinneandel i asa-styrene være oppfylt, og norske selskaper er på god vei mot målet:

Ved inngangen til november var det registrert 499 asa-selskaper med en totalt oppnådd kvinneandel i styrene på 33 prosent. 73 av selskapene var på dette tidspunktet helt i mål med riktig antall, mens det fortsatt var 75 styrer uten en eneste kvinne.

Forsker Marit Hoel ved Center for Corporate Diversity (CCD) tror at asa-selskapene vil komme i mål innen fristen.

Les: Tror kvinnekvoten fylles opp

Både Hoel og andre styrekvinne-forkjempere kan glede seg over at Norge ligger langt foran andre europeiske land på dette feltet.

Dominert av menn
Europeiske styrerom er helt dominert av menn. Kvinneandelen i styrene i Europas 300 største selskaper var bare 8,5 prosent ifjor, viser boken "Women on Boards - Moving Mountains", som er utgitt av European Professional Women´s Network.

De skandinaviske landene går foran med et godt eksempel, takket være streng lovgivning på dette området, skriver Management Issues.

Norge er i boken registrert med en styrekvinneandel på 28,8 prosent, mens Sverige har 22,8 prosent kvinner i styrene.

I den andre enden av skalaen er det sørgelige tilstander:

Spania har ikke flere enn 4,1 prosent kvinner i styrene, mens Italia er helt nede i en kvinneandel på 1,9 prosent.

Likestilling i 2065?
Hvis utviklingen fortsetter i dette tempoet, vil det ikke være likestilling i europeiske styrerom før i år 2065, heter det i boken.

Mirella Visser og Annalisa Gigante fra European Professional Women´s Network mener at kjønnskvotering i styrene - slik som i Norge - er veien å gå for å få flere kvinner inn i styrerommene.

Den historiske loven i Norge har vakt stor oppsikt ute i verden:

Les:Vekker oppsikt ute(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.