North Energy har vedtatt «nye, omfattende kostnadskutt» som vil resultere i besparelser på ti millioner kroner pr år etter skatt, med tilnærmet full effekt fra 2016. Vedvarende vanskelige markedsforhold ligger til grunn for beslutningen.

Det opplyses i en melding onsdag.

Les også: Ultimatum til oljeansatte: Sluttpakke eller flytte til Oslo

Det fremgår at besparelsene vil komme i form av nedbemanning og samlokalisering av selskapets aktiviteter til Oslo. Dette innebærer at kontorene i Stavanger og Tromsø legges ned.

- Styret i North Energy er nødt til å ta inn over seg de vedvarende vanskelige og til dels forverrede markedsforholdene vår bransje er utsatt for. Det er all grunn til å tro at vi må belage oss på et vanskelig marked i lang tid fremover, og med dette bakteppet ser vi oss nødt til å ta nye, ansvarlige grep, sier Norths styreleder Anders Onarheim i en kommentar.

Med et vesentlig lavere kostnadsnivå, begrensede fremtidige forpliktelser og en rapportert kontantposisjon på 260 millioner kroner ved utgangen av andre kvartal, er North Energy fullt finansiert inntil videre med nåværende aktivitetsnivå, opplyses det.

- I dagens marked er det helt avgjørende med en robust finansiell posisjon. Selskapets finansielle stilling gir oss verdifull fleksibilitet, både med hensyn på mulige fremtidige forpliktelser, men også med tanke på mulige strategiske veivalg, sier Onarheim videre.

Les også: Vil ta 60 kroner for bompassering

Slik vil MDG endre Oslo

Verdens største bryggeri-konsern vil kjøpe hovedkonkurrenten

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik knyter du den perfekte tynne slipsknuten:

Slik knyter du den perfekte tynne slipsknute
Slik knyter du en fin tynn slipsknute
00:42
Publisert: