Det lille havbunnsdataselskapet Emgs selger alle sine aksjer i det lille nordnorske oljeselskapet North Energy.

- Vi fikk tilbud om å selge. Posten var ikke strategisk, og vi vil fokusere på vår kjernevirksomhet, sier investorkontakt Charlotte Knudsen i Emgs til DN.

Emgs kom inn i North Energy gjennom en avtale vinteren 2014 der selskapet i bytte mot elektromagnetiske havbunnsdata fra Barentshavet mottok 25 millioner kroner kontant og 75 millioner kroner i et konvertibelt obligasjonslån. I august samme år konverterte Emgs 28,4 millioner kroner i aksjer til en konverteringskurs på 4,15 kroner, og satt igjen som storeier med 11,85 millioner aksjer.

Nå kaster altså Emgs kortene og selger alle sine aksjer til kurs 1,02 kroner, tilsvarende et samlet tap fra den gang på 37 millioner kroner.

Både Emgs og North Energy er blitt hardt rammet av oljesmellen.

Tidligere Carnegie-meglersjef Anders Onarheim er nå styreleder i North Energy, og var en av dem som kjøpte da Emgs solgte sine aksjer.

– North Energy har vært et eventyr uten like, men der måtte vi gjøre en opprydningsjobb. Det har tatt mye tid og krefter, og jeg synes vi var tidlig ute med å kutte kostnader. Det har ikke vist resultat på børskursen, men jeg håper det kommer, sa han nylig til DN.

Han ønsket onsdag ikke å kommentere det siste aksjekjøpet.

Onarheim var ikke alene blant innsiderne om å kjøpe:

  • Anders Onarheim kjøpte 5,5 millioner aksjer og har dermed 11,9 millioner aksjer, eller 10,02 prosent.
  • Styremedlem Jogeir Romestrand kjøpte 350.000 aksjer.
  • Fungerende konsernsjef Knut Sæberg kjøpte 300.000 aksjer.
  • Finansiell rådgiver Didrik Leikvang kjøpte 600.000 aksjer.

Leikvang og Onarheim er også tilknyttet Isfjorden as, som eier totalt 8,6 millioner aksjer i North Energy.

Les også:

Er lei ryddejobber

Kjøpsboom i North Energy dnPlus

- Ikke selg alt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.