Styreleder Anders Onarheim vil ikke si hva som er årsaken til at Karlstrøm må gå.

– Dette er en personalsak som vi holder internt og ikke gir noen kommentarer rundt, sier Onarheim.

Selskapet sendte ut en kort børsmelding klokken 09.00 i dag, der de opplyste at «Erik Karlstrøm fratrer sin stilling i selskapet med umiddelbar virkning. Bakgrunnen er at Erik Karlstrøm ikke lenger har styrets tillit».

- Jeg har ikke lykkes med å finne olje. Det tærer på tilliten. Når oljen blir borte så blir tilliten borte, sier Karlstrøm, som har arbeidet i selskapet siden oppstarten i Alta i 2007.

Oljemyggen North Energy har ingen drivverdige funn i sin portefølje og vedtok nylig et omfattende program for å redusere kostnader. Hovedkontoret i Alta legges ned og flyttes til Tromsø ved årsskiftet, der selskapet skal drive videre med redusert bemanning.

- Jeg blir ikke med selskapet til Tromsø, og da oppstår det uansett et problem. Jeg har vært åtte år i denne jobben, og det er vel få andre oljedirektører som har sittet like lenge, sier Karlstrøm.

Strid om sluttpakke

– Styret mener at han ikke er riktig mann for jobben fremover. Styret har ikke tenkt å gi noen sluttpakke til Karlstrøm. Både av respekt for han og den videre prosessen vil jeg ikke gi ytterligere kommentarer, sier Onarheim.

Ifølge selskapets årsmelding har Karlstrøm rett til en sluttpakke på 5,8 millioner kroner. Karlstrøm har vært sykemeldt og deltok ikke da selskapet presenterte sitt årsresultat tidligere i år.

- Jeg ble sykemeldt etter to fall på isen i vinter, og har flere brudd i høyre skulder, sier Karlstrøm, som ikke vil kommentere spørsmål om sluttpakken eller hvorfor han må forlate jobben umiddelbart.

Finansdirektør Knut Sæberg har fungert i Karlstrøms stilling siden desember ifjor. Sæberg fortsetter i stillingen inntil styret har ansatt ny administrerende direktør.

– Selskapet fokuserer nå på å finne olje og leve opp til forventningene fra myndigheter og kapitalmarkedet, sier Onarheim.

North Energy har tidligere opplyst at selskapet trenger ny kapital for å kunne fortsette driften i 2016, og har opplyst at de er åpen for å fusjonere med andre selskaper.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.