Petter Northug (28) sier til VG at han var så beruset at han ikke klare å la bilnøklene ligge hjemme. Rett etterpå smalt det - og han fikk panikk og rømte fra åstedet.

- Da vi setter oss i bilen kjører vi ikke mange hundre meterne før det går for fort, og vi kjører rett inn i en rundkjøring og går inn i autovernet. Og det smeller. Da kommer vi nok begge to i sjokktilstand og spør hverandre om det går bra. Vi er enige om at det gikk bra med hverandre. Det var ikke noen skader vi så, og det neste som skjer er at jeg handler i panikk og vil komme meg bort fra stedet og plassen. Så da drar jeg hjem til meg, sier Northug da VG møter ham inne i et gammelt leilighetskompleks ved svenskegrensen mandag kveld.

- Har skuffet mange

Historiene om Northugs bytur og promillekjøring er brettet ut de siste to dagene, men nå forteller Northug detaljert om hva som skjedde.

- Det var en bytur som endte hjemme hos meg sammen med kjente. Det var på en måte bare meg og passasjeren i bilen som var våkne da vi bestemte oss for å gå ut i bilen og kjøre den. Vi hadde ikke noen baktanker om hvorfor vi skulle ut, sier Northug.

Han føler han har skuffet både seg selv, sin nærmeste familie og de som står ham nærmest. Også de han jobber sammen med, sponsorer og de som har støttet ham.

- Det er ikke holdninger jeg vil stå for, sier han.

Han sier han er klar til å ta sin straff:

- Det er det ingen tvil om.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.