- Nærmere 1,6 millioner passasjerer fløy med Norwegian i juli, en økning på 21 prosent sammenlignet med samme måned ifjor. Samtidig var fyllingsgraden på nesten 90 prosent, tross sterk kapasitetsøkning.

Passasjertallet er ny rekord for lavprisflyselskapet. I juli i fjor fløy litt over 1,3 millioner passasjerer med selskapet. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 30 prosent, mens enhetsinntekten ble forbedret med ni prosent sammenlignet med juli 2010. Kabinfaktoren var på 89,2 prosent, opp fire prosentpoeng fra juli ifjor.

- Vi er veldig fornøyd med at den positive passasjerutviklingen fortsetter også i juli. Det er spesielt gledelig at selv med en kapasitetsøkning på 23 prosent, har vi en fyllingsgrad på nærmere 90 prosent. Det beviser at Norwegian får meget god uttelling for siste års innfasing av 18 nye og mer miljøvennlige fly med flere seter. At flere og flere av våre Boeing 737-800-maskiner er utstyrt med Dreamliner-interiør og WiFi, bidrar også til at flere velger å fly med oss, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian i en kommentar.

Selskapet opererte 99,9 prosent av de planlagte flyvningene i juni, hvorav 82,6 prosent gikk på oppsatt rutetid. I Norge var punktligheten på 90 prosent.

Norwegian Air Shuttle stiger 3,4 prosent på Oslo Børs etter at selskapet la frem trafikktallene for juli. Analytikere trekker særlig frem kabinfaktoren på 89 prosent som sterk, mens yielden kom inn noe svakere enn ventet.

Det fremgår av fire analyseoppdateringer onsdag, ifølge TDN Finans.

Svakere yield enn ventet
Flere meglerhus viser samtidig til at yielden var noe svakere enn ventet.

"Norwegian leverte veldig sterke trafikktall for juli. Hovedavviket var høyere enn ventet kabinfaktor som var på 89 prosent, opp fire poeng fra ifjor og over vårt anslag på 84 prosent", skriver Arctic Securities i en oppdatering.

Samtidig vises det til at yielden på 0,56 kroner var under meglerhusets estimat på 0,57 kroner. Det samme anslaget hadde ABG Sundal Collier, som i sin rapport skriver at høyere kabinfaktor og lavere yield enn ventet i sum er nøytralt i forhold til deres estimater.

SEB Enskilda gjentar sin kjøpsanbefaling, og skriver at tross lavere enn ventet yield kan lavere oljepriser kan være en kursdriver. Meglerhuset poengterer at kabinfaktoren på 89 prosent var det høyeste i deres database som går tilbake til juli 2007, skriver TDN Finans.

Les også: Norwegian innfrir (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.