Det norske oljeselskap har inngått en avtale med Noreco Norge AS (Noreco) om å overta selskapets norske lisensportefølje, inkludert en kontantbeholdning på rundt 45 millioner kroner.

Effektiv dato for transaksjonen er 1. januar 2016.

Porteføljen består av syv lisenser på norsk kontinentalsokkel, inkludert en eierandel på 20 prosent i Gotha-funnet (PL492) i Barentshavet. Overtagelsen inkluderer ikke Norecos eierandel på 4,36 prosent i Enoch-feltet.

- I tillegg til det nylige oppkjøpet av Svenska Petroleum Norge og Premier Oil i Norge, understreker overtagelsen av Noreco Norge Det norskes sterke tro på, og forpliktelse til norsk sokkel, sier administrerende direktør Karl Johnny Hersvik i en kommentar i pressemeldingen.

Overtagelsen forutsetter myndighetsgodkjennelse, og betinger godkjennelse fra eierne i obligasjonslånet NOR06. Noreco har mottatt forhåndsaksept og forpliktelser til å stemme for transaksjonen fra obligasjonseiere som eier majoriteten av obligasjonslånet, opplyses det.

Følg markedene i DN Investor

LES OGSÅ:

Flere nordmenn på Forbes rikingliste

Varsler storsalg av Marine Harvest-aksjer

Se DNtv: Her er den største publikumsmagneten på bilmessen i Genève

Her er den største publikumsmagneten på bilmessen i Genève
Bugatti Chiron blir verdens raskeste bil.
00:46
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.