Norwegian Energy Company opplyser at datterselskapet Noreco Norway AS har inngått en salgs og kjøpsavtale med Djerv Energi for salg av selskapets letelisensandeler, organisasjon- og ledelsessystem, opplyses det i en melding mandag.

Djerv Energi vil være 70 prosent eiet av et USA-basert investeringsfond og 30 prosent av Noreco, opplyses det.

Eierne i Djerv vil tegne seg på like vilkår pro rata i et primærtilbud for å sikre at selskapet er finansiert for kjente forpliktelser, opplyses det.

Noreco Norway vil også overføre sin 4,36 prosent interesse i Enoch-lisensen til CapeOmega.

Sammen med provenyet fra Oselvar-salget ventes «recovery» i obligasjonslånet NOR06 å være 90 prosent av pålydende.

Transaksjonen er betinget av godkjenning fra Olje- og energidepartementet, Finansdepartementet og obligasjonseierne i NOR06.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Tar inn Norwegian

Får kontroll over 80 prosent av Hemnet

Avviser Røkke-klage på Johan Sverdrup

Se DNTV: Se Støres advarsel til Listhaug og Frp

Se Støres advarsel til Listhaug og Frp
– Frp er gitt ansvar for både innvandring og integrering. Dermed påligger det Sylvi Listhaug et ansvar for å være en samlende statsråd. Frp kan ikke fortsette med dobbel språkføring, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.
01:52
Publisert: