Norwegian-styreleder Bjørn Kise.
Norwegian-styreleder Bjørn Kise. (Foto: Mikaela Berg)
Fornebu: Norwegian meldte i desember ifjor at det vil overta halvparten av OSM Aviation. Europakommisjonen har godkjent handelen, og transaksjonen skjer 1. september.

– Jeg har diskutert det med Bjørn flere ganger, og vi så en felles interesse. Norwegian har store vekstplaner og trenger mannskap. Det kan vi tilby dem, sier Høiby.

Han vil ikke si noe om hva Norwegian gir for å overta halve selskapet. Selskapets korte historie og forventninger om lav lønnsomhet de første årene gjør at det neppe er et betydelig beløp.

– Dette er først og fremst et strategisk samarbeid som vil sikre oss betydelig vekst i årene som kommer, sier Høiby.

Ifjor hadde OSM Aviation rundt 800 millioner kroner i omsetning og et lite beløp i overskudd. Ifølge Høiby er målet på sikt at virksomheten har en resultatmargin på to til fire prosent av omsetningen.

Styreleder og storaksjonær i Norwegian, Bjørn Kise, mener oppkjøpet i OSM Aviation passer godt inn i Norwegians planer.

– Vi arbeider for en modernisering av driften og mer fleksibilitet, sier Kise.

Han mener OSM kan tilføre Norwegian mye.

– Det er bare å se på hva OSM har gjort i shipping, der de har hatt stor suksess, sier Kise.

På spørsmål om et tett samarbeid med Norwegian kan skade forholdet til andre kunder, svarer Høiby:

– Det er noe vi har reflektert mye over. Vi har forklart det nye samarbeidet til andre kunder, og har ikke fått noen innsigelser.

– Men det utelukker kanskje at dere får erkerivalen SAS som kunde?

– Det må være opp til SAS å vurdere, sier Espen Høiby.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.