Norwegians siste tilskudd til flåten, en Boeing 737-800, ble nektet avgang fra fabrikken og ankom Norge fem dager forsinket den 21. mai.

Årsaken var at Spanias største bank, Santander, ble lammet av finanskrisen og krevde en høyere margin på lånene til Norwegian, selv om dette ikke skulle være mulig ifølge avtalen, skriver Finansavisen.

Banken sto imidlertid på sitt, og gikk fra avtalen. Nå vurderer Norwegian ifølge Finansavisen å saksøke Santander for penger de kan ha tapt på å miste en gunstig rente og et forsinket levert fly.

Nye lån på rekordtid
Norwegians finansdirektør Frode Foss er på jobbreise i USA, og vil bare gi en kort kommentar til konflikten om flylånet.

- Det stemmer at flyet med levering 16. mai ble forsinket i noen dager på grunn av at vi gjorde om på finansieringen. Heldigvis har det vist seg mulig å sikre seg gunstig finansiering på rekordtid gjennom en annen bank, sier Foss til Finansavisen.

Etter det avisen erfarer skal både Boeing og Den amerikanske eksportbanken (Ex-Im Bank) ha vært involvert i dramaet rundt flylånet, og hjulpet Norwegian med en ny bankforbindelse.

Les også: Én ting kan ødelegge mye for Norwegian

Norwegian inngår leasingavtale for Dreamlinere



Kjos tapte mer enn ventet


- Det kommer til å bli mye bedre plass fremover


Airbus gleder seg stort over Norwegian-kontrakt

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.