70 piloter i Flyselskapet Norwegian er tatt ut i streik, og flere kan bli tatt ut i streik onsdag. Søndag har Norwegian  måttet kansellere minst ti flygninger, og en rekke fly er forsinket som følge av kanselleringene.

- Vi har har hatt flere tilfeller av akutt sykdom i pilotkorpset. Sykefraværet er dobbelt så høyt som på en vanlig søndag, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Norwegian vil ikke kommentere om oppfatter sykefraværet som aksjoner fra pilotenes side.

- Vi ønsker ikke å spekulere i det.  Da vi avsluttet gårsdagen så vi positivt på avvikle flytrafikken så normalt som mulig. Dette er spesielt leit for passasjerene, og jeg forstår at dette er frustrerende. Vi skal fortsatt gjøre alt vi kan for å begrense omfanget av forsinkelser og kanselleringer fremover, sier han.

Ukjent

De streikende pilotene er ansatt i datterselskapet Norwegian Air Norway, og er orgniasert i fagorganisasjonen Parat. Parat avviser at det er snakk om organiserte aksjoner.

- Dette kjenner vi ikke til, sier Arve Sigmundstad, kommunikasjonssjef i Parat, som orgainserer 685 piloter i Norwegian.

70 piloter gikk ut i streik fra lørdag morgen. Onsdag trappes streiken kraftig opp med 650 flygere. Konflikten mellom pilotene og Norwegian handler om vilkårene for pilotene. Norske og utenlandske piloter som jobber for selskapet fra baser i ulike land.

Klikk her for å se hvilke Norwegian-avganger som er berørt.

 

 

Les også: - Dramatisk for Norwegian (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.