Norwegians styre har i dag besluttet en ny struktur som skal sikre selskapets internasjonale vekst og nødvendige trafikkrettigheter, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Norwegian Air Shuttle ASA vil fortsatt være morselskap på toppen. Under morselskapet opprettes to nye heleide datterselskaper med egne driftstillatelser (AOC), ett i Norge og ett i EU. Selskapet legger også opp til faste pilotansettelser ved basene utenfor Skandinavia.

De viktigste endringene er ifølge meldingen:

  • Nytt driftsselskap med egen AOC i Norge som vil operere ut fra de nåværende skandinaviske basene
  • Samtlige skandinavisk ansatte piloter overføres til det norske driftsselskapet med sine nåværende lønns- og arbeidsvilkår. Andre ansatte i Norwegian Air Shuttle ASA blir ikke berørt
  • Opprettelse av et eget EU driftsselskap som skal sikre nødvendige trafikkrettigheter for å fly ut av Europa
  • I tråd med rettsutviklingen i Europa etableres heleide ressursselskaper med forankring i baselandene
  • Innleide piloter vil få tilbud om fast ansettelse lokalt i de respektive ressursselskapene. Først ut er basen i Finland der pilotene vil få tilbud om fast ansettelse i løpet av første kvartal 2014. Senere følger basene i Spania og England.
  • Trafikkrettigheter helt avgjørende

Les også: Norwegian-piloter varsler storstreik om to uker

- Sikrer trygge arbeidsplasser
- Norwegian går fra å være et skandinavisk til et internasjonalt selskap – organisasjonsstrukturen må moderniseres og tilpasses dette. Vi er først og fremst avhengig av å sikre oss trafikkrettigheter i nye markeder. Samtidig vil vi beholde en norsk forankring gjennom et nytt norsk driftsselskap. Målet er å sikre at Norwegian i fremtiden kan være et sterkt og konkurransedyktig globalt flyselskap som skaper verdier og tilbyr trygge arbeidsplasser for alle, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Den nye strukturen vil gi en større grad av likebehandling med hensyn til karrieremuligheter uavhengig av baseland, samtidig som man sikrer en tydeligere lokal forankring med blant annet faste ansettelser.

- Med nærmere 270 nye fly i bestilling har vi fantastiske muligheter fremover om vi forvalter dem rett. I 11 år har alle i Norwegian jobbet sammen for å gi folk muligheten til å fly billig. Den gode lagånden og ikke minst de mange dyktige medarbeiderne vi har vil være avgjørende for å lykkes i framtiden, sier Kjos.

Les også på DN.no i dag: Dreamliner fløy med kjempehull i skroget (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.