Norwegian setter inn 15 gigantfly på 10 til 15 destinasjoner i Asia, USA og Afrika så snart markedet tar seg opp, skriver Finansavisen.

Flyene vil bli leaset inn.

Dette skal være hovedpunktene i de globale planene til Kjos:

* En flåte med fire langdistansefly fra Airbus eller Boeing, som raskt blir bygget opp til 15 fly.

* Først ute er ruter fra Oslo til Bangkok, New York og Beijing. På mellomlang sikt inntil 10-15 ruter fra Skandinavia, med tilførselsruter fra dagens nettverk i Norwegian.

* Virksomheten vil bli skilt ut i et eget datterselskap.

Norwegian vil ha flyene i luften senest i 2011. Hvis verdensøkonomien bedrer seg raskt, er de på vingene allerede neste år.

Bekrefter interesse
- Norwegian ser kontinuerlig etter lønnsomme ruter, og jeg kan bekrefte at vi har sett nøye på langdistanse, sier kommunikasjonssjef Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til Finansavisen.

Nystartede Feel Air vil tilby direkteruter fra Oslo til Asia og USA til halv pris, skrev Dagens Næringsliv i forrige uke:
- Vi skal fly langt, vi skal fly billig

- Totalt dødfødt. Dette er helt hinsides uten å ha et kort-distansenett som kan «feede» disse rutene, sa Kjos da. Og la til:

- Vi har sett på det, men har funnet ut at det er andre måter vi kan brenne opp penger på enn på langdistanse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.