Den tredje helgen i juni arrangeres Norwgeian Wood for 24. gang. Da blir bandet Wilco å se på scenen, i tillegg til norske Bigbang og amerikanske Israel Nash.

Wilco blir dermed det største navnet på årets festival, som blir holdt fredag 17. juni og arrangeres som en endagsfestival.

Festivalen som vanligvis legger beslag på Frognerbadet i tre dager, holdes i år på Sukkerbiten i Bjørvika.

- Utfordringer på bookingfronten har gjort at vi i år har besluttet å konsentrere oss om én dag, sier festivalsjef Mie Skard i en pressemelding tirsdag.

Den siste tiden har det vært usikkerhet blant både festivalgjengere og bransjefolk om hvorvidt det i det hele tatt blir en festival i år. Rykter om avlyst festival og konkurs har versert de siste ukene.

Les også: Rockens mørke sjel dn+

Årsaken er at det frem til nå har vært booket kun ett band til Norwegian Wood: Wilco. Det amerikanske bandet er, tross sin kred og langvarige suksess blant musikkentusiaster, ikke å anse som en stor headliner til festivalen som tidligere har bydd på artister som David Bowie, Patti Smith, Neil Young og Eric Clapton.

Tidligere denne måneden skrev Dagsavisen at valutakursene er en medvirkende faktor til at det er vanskeligere å få tak i de største amerikanske artistene for norske festivaler i år.

I forrige uke var DN i kontakt med festivalledelsen som jobbet på spreng for å få på plass nye navn til årets festival, men forhandlingene ser etter det DN erfarer nå ut til å ha havarert og festivalen er slanket som en følge av dette.

 

Les også: Vil flytte makt og penger dn+

 

Se på DNtv:

Tårer i øyekroken da Oslos siste videosjappe kom til «the end»
DN møtte triste eiere og kunder på Video Nova på Majorstuen på butikkens siste dag: - En æra er forbi.
02:31
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.