Norwegian vil overleve en streik, men Bjørn Kjos kan komme til å selge fly for å finansiere de videre investeringsplanene, mener analytiker.

– Norwegian har mulighet til å selge fly til en tredjepart og leie dem tilbake, og på den måten få frigjort kontanter. Man skal også huske på at streiken kommer i lavsesongen, samtidig som selskapet har kontanter i balansen, sier analytiker Dan Togo Jensen i Handelsbanken Capital Markets i København til Finansavisen.

Solid kontantbeholdning

Han tror ikke at Norwegian kommer til å be aksjonærene om penger for å holde selskapet i luften, til tross for at en langvarig streik kan være svært kostbar.

Norwegian hadde en kontantbeholdning på rundt 2 milliarder kroner ved utgangen av 2014.

Onsdag trappes pilotstreiken opp kraftig, og rundt 650 piloter vil være omfattet av streiken.

Det får store konsekvenser for flytrafikken, og tirsdag ga Norwegian beskjed om at alle onsdagens innenlandsflyginger i Norge, Sverige og Danmark innstilles. Om lag 35.000 kunder rammes.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Professor: Norwegian må kutte kostnader

 
35.000 passasjerer rammes av pilotstreiken

Analytiker: Norwegian har råd til streik


Vil svarteliste piloter som bidrar til streikebryteri