Norwegian Air Shuttle har tidligere uttalt at de er i forhandlinger om en samarbeidsavtale med Ryanair.

Selskapet ser også på Easyjet og Wizz Air som interessante samarbeidspartnere.

-Vi ønsker at folk skal fly billig. Ikke kun fra A til B, men også fra B til C. Derfor ønsker vi samarbeid med noen som flyr hvor vi ikke flyr innen Europa, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian til Berlingske Tidende mandag.

Kjos peker også på Easyjet og Wizz Air som interessante samarbeidspartnere, ifølge avisen.

Ikke på plass ennå

Avisen skriver at en avtale med Ryanair ikke er på plass ennå. Samarbeidet vil i første omgang begrenses til en «feederavtale», som innebærer at Ryanair eller de øvrige selskapene flyr passasjerer fra mindre lufthavner til større, hvorfra de kan fly videre med Norwegians langdistansefly.

-Men det handler også om IT-systemer som skal falle på plass. Vi må få systemene til å snakke sammen, uten at det blir for komplisert, sier Kjos.

Les også: Norwegian nærmer seg avtale med Ryanair


Flypassasjeravgiften innføres 1. juni

Følg markedet på DN Investor

 
Slik blir den nye terminalen på Gardermoen
Om et år kan du ankomme nye terminal nord på Gardermoen. Bygget preges av moderne arkitektur og nye tanker for hvordan samme terminalbygg kan brukes for både innenlands- og utenlandspassasjerer.
01:51
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.