Norwegian har ikke lov til å trekke den nye flypassasjeravgiften fra dem som allerede har betalt billetten, mener Forbrukerombudet. Advokat Ola Fæhn mener Norwegian må ta regningen.

Norwegian har varslet flere tusen kunder om at de vil trekke flypassasjeravgiften fra kortet til dem som allerede hadde kjøpt og betalt billettene sine før 1. juni. Det faller ikke i god jord hos Forbrukerombudets jurister, melder TV 2.

Problemet er at Norwegian ikke har innhentet samtykke til å belaste kundenes kort med ekstrabeløpet.

– Det vil være ulovlig å trekke fra forbrukernes konto uten å ha samtykke. Ingen skal inn på kontoen din uten at du har sagt at det er greit, sier fagdirektør Jo Gjedrem i Forbrukerombudet og får støtte fra forbrukeradvokat Ola Fæhn.

Betalt allerede

– Jeg mener Norwegian må ta støyten for avgiften fordi denne billetten allerede er betalt idet man har bestilt på nettet og fått en fast pris. Da kan de ikke komme i ettertid og si at de vil ha mer.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier de ville trekke pengene rett fra kundenes kort for å gjøre det så enkelt og effektivt som mulig for kundene. Dersom det ikke er mulig, vil selskapet vurdere alternative metoder.

– Vi vil se på andre måter å kreve inn avgiften på, for staten skal ha pengene sine.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les ogsÅ: Vurderer å rømme fra flyavgiften dnPlus (DN+)

Følg markedet på DN Investor

- Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Dette lager stjernekokkene når de er lei av å lage mat
Pasta Carbonara er Michelin-kokk Sven Erik Renaas nødløsning når han er lei av å lage mat. Hemmeligheten for å forvandle de enkle ingrediensene til en perfekt pastarett ligger i teknikken, ikke arbeidsinnsatsen.
00:53
Publisert:
 

Fersk episode av DNs podkast med finansredaksjonen: Er Vipps egentlig så revolusjonerende? Hvilke biler kjører vi om ti år? Og er det virkelig bråstopp i næringseiendom?

DN-podkast: Finansredaksjonen