Nye innenriksruter i Spania og ruter mellom Karibia og USA påvirker passasjertallene til Norwegian positivt ved inngangen til 2016.

Totalt fløy over 1,7 millioner passasjerer med Norwegian i januar 2016, en betydelig økning sammenlignet med fjoråret. Fyllingsgraden var på 81,7 prosent, opp 1,7 prosentpoeng.

I januar fløy 1.756.656 passasjerer med Norwegian, en økning på ni prosent sammenlignet med samme måned ifjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 14 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 12 prosent denne måneden.

Norwegian startet i desember 2015 for første gang opp ruter mellom den amerikanske østkysten og de franske øyene Guadeloupe og Martinique i Karibia. Rutene flys i vinterhalvåret fra Karibia til New York, Baltimore og Boston, og de er blitt tatt godt imot både av amerikanske passasjerer, fastboende på øyene og tilreisende til de amerikanske storbyene, også fra Europa. Interessen har ført til at Norwegian har forlenget flere av rutene ut april.

- Vi er godt fornøyd med at vi forsetter å fylle flyene så godt i en lavsesongmåned som januar. Trafikkveksten skyldes sterkere satsing internasjonalt, med innenriksflygninger i Spania og ikke minst rutene mellom de franske karibiske øyer og den amerikanske østkysten. I tillegg har vi fått flere passasjerer på langdistanserutene, sier Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos, i en melding.

Norwegian gjennomførte 99,5 prosent av de planlagte flygningene i januar, hvorav 72,3 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Les også:

Asia i dag: Starter nedtelling til kinesisk bankkrise

Miljøorganisasjoner:– Oljefondet vil spare på å bli grønnere

Jury: – Apple må betale milliarder for patentbrudd

SE DNtv: Her spiller astronauten bordtennis med en vannboble

Her spiller astronauten bordtennis med en vannboble
Den britiske astronauten Tim Peake er stasjonert på Den internasjonale romstasjonen ISS. Tirsdag stilte han opp på en direktesending som ble overført til nesten 300 000 skolebarn i Storbritannia.
01:48
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.