TDN Finans' presseklipp:

Laksesalget bremser opp
Norske oppdrettere tjener penger som aldri før på de rekordhøye lakseprisene. Men nå melder Norgesgruppen at salget til forbrukerne bremser opp. Kommunikasjonsdirektør Per Roskifte i Norgesgruppen sier forbrukerne i større grad har begynt å gå tilbake til andre proteinkilder enn fisk, særlig kylling. I Coop er situasjonen tilsvarende. - Vi har ikke klart å overføre prisøkningen fra leverandørene til kundene, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop. (DN side 12-13)

Tøffere torsketider
Neste år blir trolig torskekvotene lavere, torskeprisene høyere, konkurransen hardere og marginene lavere for fiskeindustrien, mener analytikere og direktører som denne uken møtes på fiskerimessen Nor-Fishing i Trondheim. - Konkurransen om råstoffet er intens, sier sjefen for Norway Seafoods, Thomas Farstad. (DN side 20)

Rederstrøm til elfartøy
Selfa Arctic leverte i fjor verdens første elektriske fiskebåt. Etter 12 måneder i drift har interessen for elektriske fiskebåter aldri vært større, mener selskapet. - Vi opplever rekordstor interesse for elektriske fiskebåter, sier Erik Ianssen, daglig leder i Selfa Arctic. (FA side 6)

Kjos planlegger nytt Fornebu-bygg
Det er trangt om plassen for 500 ansatte i Norwegians hovedkvarter på Fornebu. Nå vil Bjørn Kjos bygge på nabotomten og planlegger en T-banestasjon midt i bygget. Tomten er det Bjørn Kjos og styreleder i Norwegian Bjørn Kise som eier sammen gjennom deres felles investeringsselskap HBK Invest og datterselskapet Fornebu Næringseiendom 1. (FA side 10-11)

Siem mot 200 millioner i tap i Emgs
I både supply og seismikk var Kristian Siem tidlig ute med å kaste gode penger etter dårlige. Nå seiler seismikkselskapet EMGS mot konkurs. (FA side 24-25)

Endelig full fart på Ensjø
17 år etter at politikerne besluttet å utvikle Ensjø til et boligområde, er én tredjedel av boligene solgt. Først i år har salget tatt av. (FA side 28-29)

- Vi må skape en delekultur
-Jeg vil ikke karakterisere Norge som en omstillingssinke. Men vi har svært dårlig tid. Dårligere enn mange forstår, sier Sigve Brekke. I Omstillingsbarometeret til Abelia fremgår det at Norge er en sinke på omstilling og sliter med at gründerbedrifter ikke vokser seg større. (Aftenposten side 14)

Les også:

Tøffere torsketider

- Jeg beklager virkelig

Aksjerabatt på 98 prosent dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.