De kabinansatte i Norwegian og Norwegian-ledelsen melder mandag å ha blitt enige om en felles struktur på tariffavtalene for Norge og Danmark, og at streiken er avblåst.

Representant for de kabinansatte i fagforeningen Parat, Hans-Erik Skjæggerud, bekrefter at partene er blitt enige og at trusselen om å outsource danske kabinarbeidsplasser til bemanningsbyråer er borte.

Forbundsleder Hans-Erik Skjæggerud i Parat.
Forbundsleder Hans-Erik Skjæggerud i Parat. (Foto: Parat)

- Ja, den er lagt død, sier Skjæggerud til DN.

At danske og norske kabinansatte har samme vilkår har stått helt sentralt i forhandlingene, ifølge ham.

- Vi har fått tariffavtaler som binder Norge og Danmark sammen. Det får vi igjennom likelydende tariffavtaler med samme utløpsdato, som i realiteten gir den forhandlingsmakten vi har vært veldig opptatt av ikke å miste. De er fortsatt samlet, og har ikke blitt splittet, sier Parat-lederen.

De kabinasatte har også fått medbestemmelsesrett på pensjon i henhold til bransjestandard for luftfarten i Norge.

I tillegg har Norwegian gått med på å sløyfe truslene, som tap av ansatterettigheter på tre år, som selskapet sendte i en SMS til sine ansatte under forhandlingene.

Les også: Norwegians kabinansatte mister rabatt-billetter

- SMS-trusselen blir ikke realisert. Det har selvfølgelig vært viktig for medlemmene våre. Vi har også fått en protokoll som slår fast at arbeidsgivers styringsrett ikke skal benyttes som trusler mot en ellers lovlig arbeidskamp. De har rett og slett forpliktet seg til at de ikke skal komme opp med den type trusler i fremtiden, sier Skjæggerud.

Norwegian-aksjen spretter markert opp på Oslo Børs der den stiger 4,5 prosent til 238,80 kroner.

Følg kursutviklingen til Norwegian-aksjen her

Les også:
Norwegian-streiken avblåst
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.