Flyselskapet Norwegians utenlandsinvesteringer begynner å betale seg. Selskapet offentliggjorde rekordhøye passasjertall torsdag, og størstedelen av passasjerveksten kommer utenfor Norden.

- Passasjertallene er veldig sterke, det er ikke noe å lure på, sier Petter Nystrøm i meglerhuset ABG Sundal Collier.

I 2014 åpnet Norwegian nye baser i Spania, USA og Storbritannia.

- Vi har stor vekst på utebasene, der det er naturlig at mange av passasjerene ikke er skandinaver. I Norden opplever vi en stabil utvikling, og veksten kommer på langrutene og fra våre nye baser i Storbritannia og Spania, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til DN.

Slår konkurrentene

- Tallene er som ventet veldig sterke. De nyetablerte utebasene absolutt en suksess. De har vært en ubetinget suksess til tross for økt konkurranse, særlig i Storbritannia, sier flyanalytiker Hans Erik Jacobsen i meglerhuset Swedbank First Securities.

Norwegian etablerte seg på Gatwick-terminalen i London i 2014, og i det britiske markedet konkurrerer selskapet med lavprisselskaper som Easyjet og Ryanair.

Også flyanalytiker Nystrøm er imponert over Norwegians utenlandssatsing.

- Norwegian har lyktes i Europa, og ekspansjonen i selskapet kommer derfra. Norwegian kan tilby billigere billetter enn de fleste av sine konkurrenter. Det tiltrekker nye passasjerer, så det har vært en suksess. Detviser også at Norwegian ikke har problemer med å møte Europastøffeste konkurrenter, nemlig lavprisselskaper som Easyjet ogRyanair, sier Nystrøm.

Bedre enn SAS

Norwegians største konkurrent hjemme i Norge, SAS, legger frem sine passasjertall fredag.

- SAS har også levert vesentlig høyere billettinntekter den siste tiden. Likevel har Norwegian har hatt en bedre utvikling, på grunn av en bedre fyllingsgrad, sier Jacobsen.

Swedbank-analytikeren spår sterk vekst for Norwegian fremover.

- Utsiktene for Norwegian er svært gode. Selskapet får inn mer kapasitet til neste år, og kan vokse jevnt fremover. Det er likevel nok av utfordringer å ta av, å beholde kostnadsnivået lavt i forhold til konkurrentene og å håndtere den kraftige veksten i selskapet, sier han.

Anbefaler kjøp

Nystrøm trekker frem at Norwegian lykkes godt på langdistanseflyvninger. Selskapet fyller flyene som aldri før, og øker billettinntektene.

- Norwegian lykkesogså godt i Storbritannia, et veldig viktig marked for selskapet, sier han. Gatwick-satsingen til Norwegian er i stor grad knyttet til langdistanseflyvninger, sier han.

I de siste årene har Norwegian åpnet en rekke nye ruter. Nystrøm mener at selskapet nå høster fruktene av den kraftige ekspansjonen.

- Du ser at når selskapet drar i håndbrekket på veksten, og veksten kommer ned, går inntjeningen opp, sier Nystrøm.

ABG Sundal Collier anbefaler kjøp for Norwegian-aksjen. På Oslo Børs er aksjen opp omtrent 0,8 prosent torsdag morgen. Så langt i år er Norwegian-aksjen opp over 37 prosent.

Les også på DN.no:

Meglerhus: Tror oljeprisene vil falle ytterligere

John Fredriksen-selskap har kjøpt én million aksjer i Norwegian Property  

Oslo Børs åpner i rødt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNTV: - Enhver bilimportørs store, våte drøm

-Enhver bilimportørs store, våte drøm
Opels nye Astra hadde i dag snikpremiere i Norge.
02:09
Publisert: