Norwegian Air Shuttle hadde en økning i passasjertrafikken (RPK) på 19 prosent i mai 2015, sammenlignet med samme periode året før.

Det opplyses i en pressemelding torsdag.

Totalt fraktet selskapet 2.376.151 millioner passasjerer i måneden, tilsvarende en økning på 13 prosent fra samme periode året før, mens kabinfaktoren var 84,9 prosent (77,0).

Yielden i måneden var 0,42 kroner (0,41), mens inntektene pr tilgjengelige setekilometer (rask) var 0,36 kroner (0,31).

Gjennomsnittlig flydistanse økte med seks prosent fra samme periode året før.

Norwegian Air Shuttle ser positive bookingtall fremover så langt i sommer, og anslår en gevinst per slutten av mai 2015 på rundt 96 millioner kroner knyttet til hedgingposisjoner hittil i andre kvartal.

- Det er gledelig å se gode trafikktall, selv om veksten i mai fremstår som ekstra sterk i lys av det svake resultatet i fjor. Ser vi bort fra dette viser trafikktallene likevel at stadig flere velger Norwegian. Vi ser også positive bookingtall fremover så langt i sommer. Det skyldes ikke minst vår satsing i det europeiske markedet og god vekst i Norwegians langdistanseoperasjon, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian i meldingen.

 

Les også: - Innen 45 år kjører vi alle elbil

Shipping-fest i hovedstaden: - Vi gleder oss

Asia i dag: En garantert måte å tjene penger på

- Lik pris for alle er urettferdig(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.