Har Norwegian lov til å bruke ikke-EU/EØS-personell på Dreamlinerne sine? Nei, mener Norsk Cockpitforbund, som i dag politianmeldte flyselskapet.

Les hele saken her:  SAS-piloter politianmeldte i dag Norwegian - som slår knallhardt tilbake

Norwegian bryter utlendingslovens krav til at besetningen om bord på norsk-registrerte fly må ha gyldig oppholdstillatelse i Norge, mener forbundet.

Etter utlendingslovens paragraf 108 tredje ledd bokstav a er det belagt med straffeansvar å bruke arbeidskraft som ikke har gyldig oppholdstillatelse i Norge. Strafferammen er bot eller fengsel inntil to år.

- Dette er nok et forsøk fra konkurrentens fagforening på å stikke kjepper i hjulene på Norwegians internasjonale virksomhet, sa kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til DN.

- Handler kun om å følge loven

- Nei, dette har ingenting med konkurrerende selskaper eller fagforeninger å gjøre. Dette handler kun om å følge loven, sier Rune Sundland, som er fungerende leder i Norsk Cockpitforbund.

Norsk Cockpitforbund representerer blant annet 312 piloter i Norske SAS-flygeres forening (NSF), men Sundland understreker at dette ikke er SAS som går til angrep på en konkurrent.

- Man må forholde seg til reglene, det er bare det det handler om her, sier Sundland, som ser frem til å få en juridisk avklaring på saken.

- Arbeidsdepartementet i den forrige regjeringen sendte ut en sak på høring om å endre forskriften, men det ble avslått. Vi synes det er viktig med en samordning av regelverket i EU-området og etterhvert også internasjonalt, sier Sundland til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.