Norwegian-sjef Bjørn Kjos begynner å bli svært utålmodig overfor irske og amerikanske myndigheter.

For en måneds tid siden skrev han brev til Irlands transportminister Leo Varadkar og ba om hjelp til å få ordnet den nye virksomheten for langdistanseflyene. Uten en amerikansk trafikktillatelse kan ikke flyene brukes til og fra USA.

«Dessverre fører den uventede forsinkelsen til at vi kan bli tvunget til å flytte langdistanseflyene fra Norwegian Air International (irsk driftstillatelse) til vår norske virksomhet (norsk driftstillatelse),» skrev Kjos: Flyr hjem ett fly dnPlus

Kjos minnet statsråden om at beslutningen kan ramme forholdet til Irland.

«En ytterligere forsinkelse (...) vil beklagelig tvinge oss til å reversere planene for å bygge et langdistanseselskap i Irland. Det vil være et stort tilbakesteg i arbeidet med å skape et stort fotavtrykk i deres land. Paradokset er at vi da må fortsette virksomheten på samme måte som planlagt i Irland basert på en norsk driftstillatelse,» skrev han.

Ba om amerikansk støtte

Henvendelsen fikk Leo Varadkar til å skrive brev til den amerikanske transportministeren Anthony R. Foxx, der han ba Foxx om å se positivt på Norwegians ønske om å fly mellom Europa og USA med asiatisk kabinpersonale ombord på fly innregistrert i Irland og på en irsk driftstillatelse.

I sitt svarbrev til Varadkar gir nå Anthony R. Foxx den irske Norwegian-støtten en kald skulder, skriver check-in.dk.

Foxx avviser henvendelsen fra den irske transportministeren med et standardsvar om at han ikke kan kommentere den konkrete saken:

- Jeg er sikker på at du forstår at jeg ikke kan kommentere innholdet i Norwegian Air International´s søknad, skriver han i sitt svarbrev datert 7. mai.

- Følg med på nettsiden vår

- Jeg kan forsikre deg om at vi vil se på alle innvendinger før vi treffer en beslutning i denne saken, skriver Foxx videre, før han oppfordrer Varadkar til å følge med på nettsiden til de amerikanske transportmyndighetene.

Les også: - Nå har Norwegian brukt opp kvoten

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.