Den svenske pilotforeningen Swedish Pilots' Association (SPF) har bedt International Federation of Air Line Pilots' Association (IFALPA) om å støtte kampen mot det de mener er streikebryteri i Norwegian.

For å minimere omfanget av pilotstreiken har Norwegian-ledelsen siden lørdag omrokkert piloter og leid inn mannskap og fly som erstatning for streikerammede flyvninger. Likevel har en rekke flyvninger blitt kansellert.

IFALPA organiserer nær samtlige organiserte piloter rundt i verden og kan aktivt gå inn og advare sine medlemmer mot å fly for Norwegian så lenge konflikten pågår. Den svenske pilotforeningen har bedt om at piloter som bidrar til streikebryteri blir svartelistet av IFALPA.

På lik linje med den svenske pilotforeningen støtter Norsk Flygerforbund kampen Norwegian-pilotene fører og har sendt en henstilling til IFALPA om å registrere personer som utfører streikebryteri.

Parat Luftfart har omtrent 4500 medlemmer fordelt på mer enn 20 ulike selskaper i luftfarten.

- Grove beskyldninger

- Vi støtter våre kolleger i Norwegian 100 prosent og har sendt en henstilling om bistand fra de internasjonale transportarbeiderorganisasjonene NTF, ETF og ITF, slik at vi kan hindre Norwegians forsøk på streikebryteri. Aktivt streikebryteri fra Norwegians side vil bli møtt med mottiltak ikke bare i Norge, men alle steder i verden Norwegian driver en form for virksomhet, sier leder for Parat luftfart, Jan Levi Skogvang i en kommentar.

- Dette er ganske grove beskyldninger. Norwegian driver overhodet ikke med streikebryteri. Når Parat drar «streikebryteri-kortet» er det kun for å rette oppmerksomheten bort fra det konflikten egentlig dreier seg om, nemlig at fagforeningen krever styringsrett over selskapet. Vår viktigste prioritet nå er å få passasjerene frem, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til DN.

Les også: – Norwegian permitterer 800 kabinansatte

Piloter beskylder Kjos for avtalebrudd  

Her kan det bli fullt trafikkaos i morgen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.