Partene har sittet sammen hos advokatfirmaet BA-HR i Oslo siden onsdag klokken 10 for å forsøke å komme til enighet om en avtale som kan løse bemanningsproblemet Norwegian har opplevd siden fredag.

Kommunikasjonsdirektør Anne Sissel Skånvik i Norwegian. Foto: Terje Pedersen /
Kommunikasjonsdirektør Anne Sissel Skånvik i Norwegian. Foto: Terje Pedersen / (Foto: NTB scanpix)

Les også: Norwegian kjøpte 3500 fridager av pilotene ifjor

Rett etter klokka 18.30 opplyste flygesjef Tomas Hesthammer til mediene som ventet på utsiden at det var enighet.

– Vi er nå blitt enige om å øke bemanningen utover året. Vi er blitt enige om å videreføre avtalen om kjøp og salg av fridager, uttalte flygesjefen.

Til E24 opplyser han at avtalen er tilnærmet lik den forrige, men at Norwegian nå ikke kan kjøpe mer enn 15 fridager, mot 22 tidligere.

Hesthammer mener passasjerer nå kan føle seg trygge på å kunne fly i sommer.

– De kan nok føle seg tryggere nå, men det er først og fremst fordi vi har blitt enige om å videreføre avtalen med salg av fridager, sier Hesthammer til TV2.

Ansetter flere piloter

Til NRK utdyper han at det skal ansettes minimum 50 nye piloter i Skandinavia.

- Hvorfor var dette så vanskelig å få på plass?

- Nei, det må du spørre ledelsen om. Jeg er glad for at vi fikk avtalen på plass, det vil også komme passasjerene til gode, sier han til NRK.

Kommunikasjonsdirektør Anne Sissel Skånvik i Norwegian vil imidlertid ikke svare på spørsmålet om hvorfor avtalen har vært vanskelig å få på plass og hvorfor prosessen har tatt såpass lang tid.

- Jeg har ikke noen detaljer fra det som har foregått rundt møtebordet. Det jeg kan si, er at vi har kommet frem til en enighet og det viktige nå er at vi retter blikket fremover og mot kundene, sier Skånvik til DN.

Hun forklarer at den nye avtalen innebærer at partene skal få ryddet opp i den situasjonene som har vært omkring fridagskjøpavtalen.

- Vi ansetter fremover nye piloter. Det som er viktigst og som haster mest, er at foreningen - i tillegg til selskapet, tar avtand fra eventuell trakassering, og vil jobbe mot dette. Så skal vi se på en ny avtale videre, sier Skånvik.

Fornøyd

Også fagforeningsleder for pilotene, Halvor Vatnar, ga også utrykk for å være fornøyd.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi er blitt enige om ansettelse av flere piloter, sier han til NTB.

Den siste tiden har det stormet rundt Norwegian, som har kansellert mange flyginger – i helgen ble det kansellert minst 18 avganger. Dette omfattet både innenlands- og utenlandsflyginger.

Avlysningene kom etter at Parat sa opp overtidsavtalen om kjøp og salg av fridager. Denne avtalen er selskapet avhengig av for å ha nok folk på jobb i de mest hektiske periodene.

Kansellerte flyvninger

Norwegian kansellerte lørdag 18 flyvninger. Samtidig ble flere flyvninger utsatt. Selskapet anslår selv at 4000-5000 passasjerer ble berørt i løpet av helgen.

En av årsakene til flykaoset var mangel på piloter. Norwegian har foreløpig løst problemet ved å leie inn fly og piloter fra andre selskaper.

Mangelen på piloter kommer i kjølvannet av en langvarig konflikt mellom pilotene og ledelsen i Norwegian.

 

Les også: - Dette er så mørkt som det aldri har vært før

- Det er lite olje igjen

- Skal få litt bank for å være stor i kjeften

 

Se DNtv:

Tre myter om elsykkel:

Tre myter om elsykkel
Anders Ølstørn, daglig leder på Birk Sport i Tønsberg, knuser tre myter om elsykkel.
00:47
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.