Norwegian prøver å få til forhandlinger med de streikende flygerne med Riksmekleren til stede, opplyser selskapet. Natt til torsdag var ledelsen i Norwegian i dialog med fagforbundet Parat.

– Vi har oppfordret vår motpart til å bli med på fortsatt frivillig mekling med meklerens bistand, men selv det har Parat så langt avslått, senest i natt, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud sier han håper på en snarlig slutt på konflikten i Norwegian.

– Det har vært aktivitet og dialog i natt, men det er ikke noe nytt. Vi har ikke funnet noen løsning, sier Skjæggerud torsdag morgen.

Hos Parat er lysten på å få en slutt på streiken som lammer alle Norwegians flyginger i Norge, stor.

– Vi er nødt til å finne en løsning for passasjerenes skyld. Vi fortsetter dialogen i dag, sier han til NTB.

All innenlandstrafikk med Norwegian er innstilt torsdag, og rundt 35.000 passasjerer rammes.

Europa-rutene til flyselskapet skal gå mer eller mindre som oppsatt, hvilket betyr at flyene til mange av de mest populære Syden-reisemålene, som Antalya, Nice og Gran Canaria, går som planlagt.

Langrutene til USA og Thailand, samt flygninger til og fra London, blir ikke berørt av streiken. Det samme gjelder i stor grad også Spania-rutene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på Dn.no:

Alt du trenger å vite om Norwegian-konflikten

Streikende piloter fikk tommel opp av reisende

Tre måter markedet kan tolke Norwegian-streiken på