- De ba om en pakke, og senest i natt sendte vi avgårde en hel pakke. Men vi hørte ikke pip. De hadde gått hjem og lagt seg. Det er forhandlingsvilje, det, sa Norwegiansjef Bjørn Kjos på en pressekonferanse om streiken onsdag.

Ifølge ham har han forsøkt å rekke ut en hjelpende hånd til pilotene.

Les saken her: - Sendte avgårde en hel pakke til pilotene i natt - hørte ikke et pip

Les også: Alt du trenger å vite om Norwegian-konflikten

Avkrefter

De streikende flyverne er medlemmer i Norwegian Pilot Union, som er en del av arbeidstagerorganisasjonen Parat. Kommunikasjonssjef Arve Sigmundstad i Parat avkrefter at de ikke har gitt noen tilbakemelding. Han forklarer imidlertid at pakken Kjos snakker om ikke var reell.

- Jeg kan bekrefte at det ikke fant sted reelle forhandlinger om en tariffavtale, understreker han i en telefonsamtale like etter Kjos holdt pressekonferanse.

Leder for pilotene i Norwegian, Halvor Vatnar, har gitt en bredere forklaring i en epost til dagens Næringsliv.

– Etter å ha etterlyst forhandlingsmøte hele tirsdagen og en klar invitasjon fra vår side til et møte, fikk vi sent tirsdag kveld tilsendt en tekst som var tilnærmet det samme som vi tidligere har avvist. Vi sendte et svar til selskapet tidlig onsdag morgen og venter fortsatt på en tilbakemelding nå mange timer senere, sier Vatnar.

Reelle forhandlinger

Han hevder pilotene fortsatt er villige til å møte selskapet til reelle forhandlinger når som helst.

– Samtidig må partene være villige til å tilnærme seg noe for at vi skal komme til enighet, sier Vatnar.

Han mener Kjos tar feil når han påstår at pilotene ved hjelp av fagforeningen vil blande seg inn i den kommersielle driften av selskapet.

- Vi aksepterer fullt ut Norwegians rett til å organisere seg slik de mener er til det beste for selskapet. Våre krav i tarifforhandlingene på dette området er i henhold til en erklæring Bjørn Kjos gav i 2012 og hindrer ikke selskapets organisering på noen måte, sier Vatnar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på Dn.no:

212.000 nye jobber i privat sektor i USA

Svakeste euro på 11 år

DNB-fond får smekk av Finanstilsynet