Den tragiske bombeeksplosjonen i Bangkoks hektiske handlestrøk igår, har så langt ikke fått flyselskapene eller reisearrangørene til å endre planlagte reiser.

Det Tynset-baserte selskapet Orkideekspressen har spesialisert seg på å frakte nordmenn til Thailand. Ifjor omsatte selskapet Thailand-reiser for 65 millioner kroner. Gårsdagens hendelse har så langt ikke påvirket nordmenn som har reist med dem.

- Vi har fått sjekket med de som bor på hotell i Bangkok og de har det bra, sier økonomidirektør Frode Aasegaard i Orkideekspressen. Han sier de har få gjester i området nå, siden høysesongen for Thailand-reiser er i vinterhalvåret.

Kan booke om
Aasegaard sier de følger opp de som har bestilt Thailand-reiser de nærmeste dagene, og hører om de fortsatt vil stoppe i Bangkok, eller om de vil endre reisemål til andre steder i Thailand.

- Det er jo sånn at de som reiser til Thailand, stopper i Bangkok i 3-4 dager før de reiser videre. Vi hører med dem om de fortsatt vil det, sier Aasgaard. Orkideekspressen har erfaring fra tidligere uroligheter i den thailandske hovedstaden i 2011, hvor de også åpnet for at de som ønsket det fikk booket om.

Flyr som normalt
Flyselskapet Norwegian har tilsammen fire flyvninger i uken fra Skandinavia til Bankgkok, to av dem fra Oslo. Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nilsen sier de ikke har gjort noen endringer som følge av gårsdagens terroraksjon.

- Foreløpig kommer vi til å gjennomføre flyvningene som normalt, men det er viktig at reisende følger Utenriksdepartementets reiseråd, sier han.

SAS har ingen direkteruter til Bangkok fra Oslo, men er samarbeidspartnere med Thai Airways gjennom Star Alliance.

Pressetalsmann Knut Morten Johansen i SAS sier flyvninger går som normalt.

- Det som er førende for oss, er hvilke reiseråd UD gir, sier Johansen.

Uoversiktlig situasjon
Kommunikasjonsrådgiver Veslemøy Lothe Salvesen  i Utenriksdepartementet sier de ikke har utstedt noe nytt reiseråd for reiser til Thailand.

- Det vi har sagt er at vi oppfordrer nordmenn som er i Bangkok til å være ekstra årvåkne og følge med på media. Nordmenn kan også registrere seg på reiseregistrering.no. Da kan vi nå dem med beskjeder og oppdateringer, sier Salvesen

Hun sier UD akkurat har vært i kontakt med den norske ambassadøren i Bangkok.

- Situasjonen er fortsatt uoversiktlig, men så langt er det ingenting som tyder på at det er nordmenn som er rammet. Ambassadøren skulle nå på en briefing med Thailands UD, og vi har kontakt med thailandsk politi, slik at vi får oppdaterte lister over skadde utlendinger. Vi er også i kontakt med sykehusene i byen, sier hun.

Bangkok-bomben kan ruinere økonomien

Se DNtv: Boligmarkedets minste leilighet

Se boligmarkedets minste leilighet
Bli med inn i leiligheten på kun 14 kvadratmeter i Nydalen.
00:43
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.