Flyselskapet Ryanair viste i fjor interesse for å kjøpe seg inn i Norwegian. Dette bekrefter Norwegian-sjef Bjørn Kjos til Reuters.

– Jeg kan bekrefte at Ryanair har vist interesse for Norwegian, og at jeg tok det videre til styret, sier Kjos til Reuters.

Ryanair skal ha vært interessert i å kjøpe en eierandel på rundt 20 prosent av det norske lavprisselskapet, ifølge en anonym kilde som Reuters siterer.

Aksjen tok av

Ryanair-sjef Michael O'Leary sier ifølge Bloomberg News at Ryanair aldri har lagt inn noe bud på Norwegian Air Shuttle, hverken før eller etter at IAG tilnærmet seg Norwegian. Han sier «Norwegian er desperate til å konstruere» budinteresse.

Reuters meldte tidligere torsdag at Ryanair i fjor tok kontakt med Norwegian om å kjøpe rundt 20 prosent av selskapet, og viste til en kilde med kjennskap til saken.

– Jeg kan bekrefte at Ryanair har vist interesse i Norwegian Air, og at jeg tok det opp med styret, sa konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian til Reuters

Norwegian-aksjen skjøt opp på Oslo Børs og var opp 6,30 prosent, men aksjen falt tilbake og handler nå opp to prosent.

En talsperson for Ryanair sier at de ikke ønsker å kommentere saken.

Kjos sier også at bestillingen for sommersesongen går bra, og at de har «mer enn nok» piloter til å avvikle det planlagte trafikkprogrammet. Sommeren 2017 hadde Norwegian problemer med at de hadde for få piloter, noe som bidro til å skape store forsinkelser.

DNs kommentator tror IAG kan være i ferd med å trekke seg: IAGame over dnPlus

Storbank har ikke tro på oppkjøp

Det har vært knyttet mye oppmerksomhet til et eventuelt oppkjøp av Norwegian siden det i midten av april ble kjent at International Airlines Group (IAG) hadde kjøpt 4,6 prosent av aksjene i Norwegian og at det inviterte seg selv til samtaler med Bjørn Kjos og Norwegian om et mulig bud. Siden har Norwegian-styret avvist flere budforslag fra IAG, fordi de var for lave.

Onsdag denne uken skrev storbanken HSBC at de anser det som lite sannsynlig at IAG ender opp med å kjøpe Norwegian, fordi veien frem til et slikt oppkjøp vil være svært kompleks.

– Dersom oppkjøpet ikke går i boks, så forventer vi en tøffere konkurranse om atlanterhavsrutene mellom IAG og Norwegian, skrev HSBC i et notat. (Vilkår)

Hva i alle dager er GDPR?
-Jeg vil ha annonser fra det jeg synes er kjekt å se på, ikke fra absolutt alt jeg er innom, sier Helene Ringen Nilssen
02:30
Publisert: