– Vi har tre flyvinger til Florida i dag som vi dessverre har måttet kansellere på grunn av orkanen. Det er unntakssituasjon der borte, så det er ikke mulig å gjennomføre flygingene, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

Sandaker-Nielsen opplyser at for Norwegians del er det flygingene Oslo-Orlando, København-Fort Lauderdale og Paris-Fort Lauderdale som er kansellert.

– Vi ser at det er en god del som allerede har booket om. I tillegg til full refusjon av billetten, kan den også endres. Vi ser også på muligheter til å sette opp ekstraflyginger for å hente passasjerene hjem, og for å få amerikanerne til sine destinasjoner i Europa, sier Sandaker-Nielsen.

Også SAS har kansellert flere transatlantiske flyginger torsdag. Blant annet er morgenflyet mellom København og Miami kansellert. Det samme er flyet fra Miami til Oslo.

– Det er i overkant av 400 passasjerer som berøres av dette, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, til NTB.

SAS har et håp om å igjen kunne operere rutene fra Europa til Florida fredag, men Johansen sier de avventer værsituasjonen og eventuelle beskjeder om ødeleggelser på infrastrukturen i Miami.

Orkanen Matthew er ventet å treffe Florida rundt midnatt torsdag. (©NTB) (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.