Saken er oppdatert.

Norwegian leverer et resultat for årets andre kvartal som var litt sterkere enn forventet.

Flyselskapet fikk et driftsresultat før av- og nedskrivninger (ebitda) på 765 millioner kroner i andre kvartal 2015, viser torsdagens kvartalsrapport.

På forhånd var det ventet en ebitda på 741 millioner kroner, ifølge TDN Finans.

- Godt kvartal

I andre kvartal fikk Norwegian et resultat før skatt på 465 millioner kroner, mot ventet 435 millioner kroner. Det er en kraftig bedring fra samme periode i fjor, da flyselskapet gikk 137 millioner i minus.

– Dette har vært et godt kvartal for oss, med en positiv utvikling jevnt over hele rutenettet, ikke minst på langdistanserutene, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en pressemelding.

Norwegian venter positivt bidrag fra langdistanse-segmentet fremover. Selskapet ser ask-vekst på 30 prosent i 2015 og 38 prosent i 2016 i virksomhetsområdet.

Flere passasjerer

Norwegian opplevde en sterk passasjervekst i andre kvartal. Syv millioner passasjerer valgte å fly med lavprisselskapet. Det tilsvarer en økning på ni prosent.

Den største veksten i antall passasjerer ble registrert på flyplassen London Gatwick. Oslo Lufthavn var nummer to.

Lavere drivstoffpriser kompenserte for en svak norsk krone, slik at Norwegian hadde reduserte kostnader i kvartalet, opplyses det.

Flyselskapets fyllingsgrad økte med fem prosent til 85 prosent på årsbasis. Selskapet hadde en enhetskostnad på 0,40 kroner i andre kvartal.

I kvartalsrapporten kommer det frem at Norwegian beskriver etterspørselen og forhåndsbookingen for tredje kvartal som «tilfredsstillende».

Norwegian

Ventet sterkt resultat

SEB høynet kursmålet på Norwegian Air Shuttle-aksjen til 390 kroner fra 350 kroner og gjentok kjøpsanbefaling i forrige uke.

Norwegian rapporterte trafikktall for juni forrige mandag og analytiker Kenneth Sivertsen ventet etter dette at selskapet vil rapportere en ebitda på 699 millioner kroner i andre kvartal mot meglerhusets tidligere estimat på 509 millioner kroner og Bloomberg-konsensus på 716 millioner.

Svakt i første kvartal

I første kvartal i år fikk Norwegian et svakt resultat grunnet pilotstreiken i Skandinavia og en svak norsk krone. Samtidig var passasjerveksten i Europa god og fyllingsgraden hele seks prosentpoeng høyere enn samme periode ifjor.

Da ventet selskapet en bedring i bookingtallene, spesielt på langdistanserutene.

Se DNTV: - Betyr veldig mye for Norwegian

- Betyr veldig mye for Norwegian
Bjørn Kjos og Norwegian kunne innkassere to priser under Paris Air Show.
01:07
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.