Flyselskapet Norwegian har ikke fått innvilget søknaden om midlertidig flytillatelse for sitt britiske datterselskap Norwegian Air UK i USA, melder selskapet i en pressemelding torsdag.

Norwegian Air UK har foreløpig ingen flyvninger til USA og avslaget på søknaden får ingen konsekvenser for Norwegians nåværende flyvninger til USA, opplyser kommunikasjonsdirektør Anne Sissel Skånvik i Norwegian til DN torsdag kveld.

Selskapet har søkt om både en midlertidig og en permanent tillatelse for det britiske datterselskapet. Det amerikanske transportdepartementet har torsdag opplyst at behandlingen av den permanente tillatelsen fortsetter.

Flyselskapet Norwegian har også i lengre tid forsøkt å få på plass en amerikansk flytillatelse for sitt irske datterselskap Norwegian Air International. Søknaden ble sendt i februar 2014 og i april i år ga departementet en foreløpig godkjennelse.

Høringsprosessen skulle opprinnelig vare i tre uker frem til 6. mai, men prosessen ble forsinket og det er ikke gitt en ny tidsfrist fra myndighetene i Washington.

Norwegian opererer i dag med en norsk driftstillatelse som har alle flyrettigheter. Men for å kunne fly på britisk og irsk lisens til USA, er selskapet avhengig av permanente tillatelser for de to datterselskapene fra amerikanske myndigheter.

Følg markedene med DN Investor

Les mer på DN.no:

Slik blir nye Facebook

Riggründer og mange­millionær skal ha skjult flerfoldige millioner i lavskatte-land: Dømt til to års fengsel for skattesvik  

Tror det verste er over i vest: – Bunnen er passert dnPlus (DN+)

Får bygge lakseanlegg til 2 milliarder kroner dnPlus (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.