Underskuddet øker for Trond Mohns kreftmedisinselskap

Kreftmedisinselskapet Bergenbio, hvor Trond Mohn er største eier, la tirsdag frem et driftsresultat på minus 48 millioner kroner i tredje kvartal.

I samme periode i fjor var driftsresultatet på minus 38 millioner kroner.

Resultat etter skatt endte på 45 millioner kroner, mot 38 millioner kroner i fjor.

Driftskostnadene i Bergenbio økte betydelig i kvartalet som følge av ekspansjon av pågående kliniske tester og forberedelser for nye kliniske tester, fremkommer det i kvartalsrapporten.

Det er fremdeles nok penger i kassen til at selskapet kan fortsette ekspansjonen av kliniske tester. Ved utgangen av tredje kvartal hadde Bergenbio 290 millioner kroner i kontanter og kontantekvivalenter.

Volkswagen-sjefen med Tyskland-frieri til Elon Musk

Volkswagens administrerende direktør Herbert Diess og Teslas toppsjef Elon Musk har den siste tiden utviklet en god tone. Bloomberg har blant annet karakterisert forholdet som en bromance, og Diess har kommet med flere lovord om Tesla den siste tiden.

Nå sier Diess at Tyskland vil være et bedre sted for Tesla enn California.

– Det Tesla sannsynligvis er ute etter er miljøet, infrastrukturen, for å bygge biler av høy kvalitet, noe som det antagelig er mye bedre her i Tyskland enn på vestkysten av USA, sier han ifølge Bloomberg.

Forrige uke ble det klart at Tesla skal bygge en ny fabrikk i utenfor Tyskland. Diess mener åpenbart at dette var en lur beslutning.

Stålgigant skal kutte 3000 stillinger i Europa

Stålgiganten Tata Steel planlegger å kutte 3000 stillinger i Europa for kutte kostnader, skriver Bloomberg.

To tredjedeler av kuttene skal komme innen kontorstillinger, men selskapet har ikke vært noe mer konkret enn det. Tata Steel har virksomhet i blant annet Storbritannia og Nederland i Europa.

Industrien i Europa har slitt den siste tiden, og også Tata Steel er påvirket.

Tata Steel er en indisk stålfabrikant med hovedkontor i Mumbai.

Svakere resultat for Easyjet

Easyjet fikk et resultat før skatt på 430 millioner pund i regnskapsåret 2019, som ble avsluttet 30. september, mot 445 millioner pund året før.

Driftsinntektene var 6,4 milliarder pund i perioden, mot 5,9 milliarder pund året før.

Ikke solgt flere biler i EU på ti år

Nybilsalget i EU i oktober var det høyeste rapporterte siden 2009. Totalt ble det solgt 1,18 millioner biler. Dette er en vekst på 8,7 prosent på årsbasis, skriver Marketwatch.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.