Det kommer frem i den offentlige søkerlisten som ble offentliggjort av NRK torsdag ettermiddag.

Disse navnene står på listen:

  • Alexandra Beverfjord (38), nyhetsredaktør
  • Frode Nielsen Børfjord (52)
  • Thorbjorn Gaarder (60), chief credit officer
  • Morten Arne Alsos (36),
  • Veronika Ingebretsen (24)
  • Kyrre Nakkim (49), redaktør
  • Eirik Nødset (36), chairman and general manager
  • Andreas Olaussen (32)
  • Prodromas Zachariadis (45), project manager

Fire personer har også trukket seg fra søknadsprosessen, som opprinnelig var på 16 søkere, mens en kvinne (56) og to menn (40 og 41) er unntatt den offentlige søkerlisten etter forespørsel.

Søknadsfristen gikk ut søndag i forrige uke.

Til DN sier Kyrre Nakkim, som er magasin- og debattredaktør i NRK i dag, at han ser på nyhetsredaktør-stillingen som en spennende jobb.

- Jeg har ikke så mye å si til det akkurat nå. Men jeg har noen tanker om hvordan vi kan drive NRK Nyheter fremover, sier han i en kort kommentar om hvorfor han søkte på stillingen.

Alexandra Beverfjord har ikke besvart DNs henvendelser.

Kalbakk blir etikkredaktør

Det var i starten av september at det ble kjent at NRKs nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk gikk av etter møter med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, som samtidig opprettet stillingen etikkredaktør som Kalbakk skal gå over i.

- Vi snakker sammen tett hele tiden om jobben. Om status, utfordringer og driften av nyhetsområdet. I ett av de mange møtene sa han at han synes det er på tide med et skifte og et nytt blikk på området. Det var slik det skjedde, ikke noe mer hokus pokus. Jeg er godt betalt for å gjøre en jobb med mye ansvar og stor myndighet. Da han ville endre på det, begynte vi å snakke om hva jeg kunne gjøre fremover, sa Kalbakk til DN etter at nyheten ble kjent.

Mange ansatte og tillitsvalgte i NRK reagerte sterkt på avgangen og overgangen, og flere DN var i kontakt med mente Kalbakk ble straffet for å ha vært for mild i omstillingsprosessen.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors på Twitter. Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: NRK-sjefen: - Jeg har ingen moralsk pekefinger:

NRK-sjefen: - Jeg har ingen moralsk pekefinger
Thor Gjermund Eriksen om lisens-debatten.
01:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.