Partilederen mener det ikke er noe som tilsier at Rødt ikke skal få delta i partilederdebatt eller være en del av valgomaten, som viser velgere hvilket politisk parti de har mest til felles med.

- NRK behandler oss som bygdelista til Hamar, når faktum er at vi vil ligge på vippen i flere storbyer etter høstens valg, sier Moxnes til Dagsavisen.

Han mener beslutningen er udemokratisk.

Politisk redaktør i NRK Kyrre Nakkim sier til avisen at de har gjennomgått sine regler før det ble besluttet at Rødt ikke får delta som partiene på Stortinget.

- Da har vi både sett på det faktum at de ikke har en møtende representant på Stortinget, og heller ikke ser ut til å få det med det første. Vi har også sett på hvordan de gjør det på målingene, sier Nakkim til avisen.

Nakkim åpner imidlertid for at det kan gjøres en endring dersom Rødts velgermasse endrer seg betydelig. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.