Mandag har programleder Anne Grosvold (65) sin siste dag på jobb i NRK, en exit hun hadde tenkt å holde hemmelig for alle til sin siste dag, men som hun gikk ut med etter kontroversene rundt etter et nå avlyst intevju som hun hadde avtalt å gjøre med Telenor-sjef Sigve Brekke.

Veteranene slutter

Grosvold er en av 147 NRK-ansatte som så langt i år har tatt sluttpakker. Programlederen får ifølge Nettavisen med seg 800.000 kroner når hun slutter etter 36 år i statskanalen.

Andre kjente profiler som har tatt sluttpakke i den pågående nedbemanningsprosessen er mangeårig programleder og nyhetsanker Viggo Johansen (66), utenriksjournalist og tidigere korrespondent Annette Groth (63) og P2-programleder Eva Nordlund (54). Johansens sluttpakke er på 910.000 kroner, mens Groth og Nordlund får henholdsvis 780.000 og 530.000, skriver Nettavisen.

Les også: Avviser NRK etter «sjikane»

«Veldig synd»

På spørsmål om det er en ønsket konsekvens av nedbemanningen at populære profiler får opp mot en million kroner for å slutte i NRK, svarer kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen følgende:

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK. (Foto: Adrian Nielsen)

- Jeg synes det er veldig synd at Anne og Viggo velger å slutte. Men begge er i en alder der de kan velge å slutte, men samtidig har de noen år til øverste aldersgrense som er 70 for dem som har jobbet i NRK fra tidlig 90-tallet. Derfor kvalifiserer de til tilbudet om sluttpakke, skriver Eriksen i en sms til DN. Han understreker at NRK har nedbemannet 300 årsverk, men legger til:

- Jeg har faktisk prøvd å overtale Anne til å fortsette - hun kunne jo gitt viktige bidrag i mer enn fem år til. Men dessverre for oss og publikum ville hun benytte anledningen til å gjøre noe annet disse årene.

Les også: «Det blir mye klipp og lim»

 

- Det føles som et riktig tidspunkt å slutte på. Det er på tide å komme ut og se verden fra en litt annen synsvinkel. Jeg har ingen bokprosjekter, og jeg skal ikke skrive nøkkelroman om NRK, he he. Jeg skal ha en lang ferie og så skal jeg finne ut hva jeg skal bruke energien min på, sa Grosvold til DN tidligere denne måneden. 

 

Må kutte mer

Mandag ble det holdt et allmøte internt i NRK Nyheter der det kom frem at avdelingen ikke på langt nær er ferdig med kutt og omstillinger. I løpet av neste år må landets største nyhetsredaksjon ty til ytterligere nedbemanning for å kutte mellom 16 og 17 millioner kroner.

Ifølge nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord vil ledelsen forsøke å få til frivillige ordninger for nedbemanning.

- Vi kommer til å ha en tett dialog med de tillitsvalgte underveis i arbeidet, sa hun til eget nettsted etter møtet.

 

Se på DNtv: Headhunternes heteste tips til jobbintervjuet

Headhunternes heteste tips til jobbintervjuet
Se video
03:04
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.