For første gang inngår børsnoterte Solon Eiendom og Tjuvholmen-utbygger Aspelin Ramm et formelt samarbeid om å sikre seg NRK-tomten.

Planen er å forhåpentligvis kunne bygge mellom 1.200 og 1.500 boliger, ifølge Finansavisen. Når NRK forlater lokalene vil rundt 200.000 kvadratmeter stå ledig.

– Det kommer til å bli priset skarpt. Men vi er økonomisk sterke selskaper, og skulle dette bli ordentlig dyrt har vi sterke krefter i ryggen, sier administrerende direktør Andreas Martinussen i ­Solon Eiendom.

Sammen etablere de et 50/50-selskap for å håndtere kjøpsforsøket og forhåpentligvis gjennomføringen. De er derimot forberedt på stor konkurranse.

Blant annet har Selvaag Bolig og Obos flagget interesse. Obos-sjef Daniel K. Siraj har til Dagens Næringsliv tidligere anslått tomten til en verdi på rundt 2 milliarder kroner.

NRK jobber sammen med Oslo kommune om et planprogram som ventes å bli lagt til grunn når salgsprosessen innledes.

(©NTB)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her er de riktige vinene til høstens viltmiddag
DNs vinskribent Merete Bø gir deg de beste vintipsene til reinsdyrmiddagen og speket viltkjøtt.
04:05
Publisert: