Den 51 år gamle mannen ble arrestert av FBI i august etter å ha tilstått at han hadde tatt med seg sensitive dokumenter og oppbevart dem hjemme og i bilen sin. Forsvareren hans sier han ikke hadde til hensikt å forråde landet sitt.

Blant de klassifiserte dokumentene som FBI fant, var seks som var produsert ved hjelp av metoder som er kritisk for USAs nasjonale sikkerhet. Alle var markert som klassifisert informasjon, ifølge FBI.

FBI sier ingenting om hva slags dokumenter det dreier seg om, men mannen ble pågrepet på samme tid som amerikanske medier meldte om lekkasjer av hackerverktøy som NSA angivelig bruker.

Se DNtv:

Jensen: - Strammere budsjett i år
Det er helt nødvendig å ha en ekspansiv finanspolitikk i Norge nå. Jeg vil legge fram et budsjett godt tilpasset den økonomiske situasjonen, sa en våken finansminister Siv Jensen (Frp) torsdag morgen.
04:08
Publisert:
 

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om granskningsindustrien. Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller hvordan han går frem og avslører hvor ubehagelig det blir når man pirker borti selskapenes dypeste hemmeligheter.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.