Etter at det ble satt inn hurtigtog mellom Oslo og Stockholm, har passasjertallet økt med 18 prosent. Fortsetter utviklingen, kan det bli flere daglige avganger.

Til Dagsavisen forteller forretningssjef Petter Essén i togselskapet SJ at utviklingen har vært over all forventning de tre første ukene med drift.

Målet er en økning på 20 prosent i løpet av halvannet år.

– Allerede kan vi notere oss en økning i antallet reiser med 18 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Hvis trenden holder seg, vil vi selvsagt se på muligheten for flere avganger hver dag for å kunne betjene våre nye kunder på en enda bedre måte, sier Essén.

Da hurtigtogene ble satt inn, gikk reisetiden ned med rundt halvannen time til fire og en halv time på de raskeste avgangene, mens tallet på daglige avganger i hver retning økte fra to til tre.

Samtidig melder Avinor ifølge Dagsavisen om en nedgang på 1,3 prosent i passasjertrafikken med fly mellom de to hovedstedene.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Tog kan knuse flymarkedet i Norden


Svenskene stanser hurtigtog mellom Stockholm og Oslo