Interesseorganisasjonen Norsk Industri tok for et par uker opp at det er alt for få ingeniører i Norge i forhold til etterspørselen. Norsk Industri etterlyste blant annet tiltak for å utdanne flere ingeniører.

- NTNU tar ingeniørmangelen på alvor. Vi kan ta opp 300 flere internasjonale ingeniørstudenter på våre internasjonale masterprogrammer. Allerede om få år kan disse gå inn i norsk arbeidsliv, skriver Johan Hustad, prorektor for innovasjon og eksterne relasjoner på NTNUs blogg. Det skriver Teknisk ukeblad .

Et voldsomt sug
Prosjekter over hele landet tørster etter den som kan ingeniørfaget. I en undersøkelse gjennomført for Norsk Industri opplyste er 92 prosent av bedriftene som leverer til olje og gassindustrien at de har behov for sivilingeniører. Dette er en bransje i sterk vekst.

- Det er et voldsomt sug etter sivilingeniører, sa Knut Sunde, bransjepolitisk direktør i Norsk Industri, da interesseorganisasjonen la frem sin konjunkturrapport for 2012 9. februar.

Flere utlendinger
Ifølge Hustad er dette en relativt liten, men viktig endring i antall studieplasser.

- Vi har tatt inn 250 personer ekstra per år siden 2007 på sivilingeniørstudier, men det gjelder primært norskspråklige søkere, sier Hustad til Teknisk ukeblad.

Nå ønsker NTNU å rette seg mot utenlandske søkere(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.