Tallmaterialet, som er samlet inn av Forskerforum , viser at Universitetet i Oslo (UiO) klart topper statistikken. I 2002 ble bare én student herfra tatt i juks. I fjor var tallet 70, ifølge den sentrale klagenemnda ved universitetet.

Plagierer på hjemmeeksamen

HF-fakultetet hadde nesten 80 prosent av universitetets juksesaker i 2016. Rådgiver Signe I. Thorstad sier at dette har å gjøre med at de er blant UiOs største fakulteter. Dessuten er de ansvarlige for examen philosophicum, et emne alle studenter må ta. I tillegg har de mange hjemmeeksamener.

Hun påpeker at det ble flere hjemmeeksamener etter kvalitetsreformen.

– Så begynte vi med dette plagiatkontrollsystemet i 2011, og det var da tallene begynte å øke, sier hun.

Hun legger til at det sannsynligvis er kontrollprogrammet som gjør at de har flere saker, ikke nødvendigvis at studenter er mer uærlige enn før. Fra 2011 til 2012 gikk antall som ble tatt i juks ved HF-fakultetet opp fra 11 til 37.

Færrest jukser på NTNU

NTNU i Trondheim ligger nederst på jukselista av de fem institusjonene. Med sine 39.000 studenter hadde Norges største universitet i fjor elleve saker der studenter ble funnet skyldig i fusk, en mindre enn Universitetet i Agder og seks mindre enn Høgskolen i Oslo og Akershus. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

–Mangler litt på Mercedes-kvalitet
Mercedes pøser på med ladbare hybrider. Her er den nye E-klassen.
01:19 Min
Publisert: