En fersk undersøkelse fra kommunikasjonsbyrået Confetti viser at 46 prosent av nordmenn mellom 55 og 75 år aldri bruker internett. Det er ikke noe stort problem, mener Carl I. Hagen.

- Det skyldes at vi alltid har hatt og har tilgang på papir. Eldre mennesker leser aviser, hører radio og ser tv. Det er ikke noe problem at de ikke er så opptatt av internett, sier tidligere Fremskritssparti-formann Hagen til Dagens Næringsliv.

Selv føler han seg ikke som noen fullverdig nettbruker selv om han kjøper flybilletter og leser aviser på nett.

- Jeg ser det er mange ting jeg kunne brukt nettet til som jeg lar være, sier han.

Større behov for de eldste?
Undersøkelsen fra Confettti viser at mangel på pc oppgis som grunn i 62 prosent av tilfellene blant dem som ikke er på nett. 16 prosent mener de ikke har noe behov, mens 10 prosent føler seg for gamle, 8 prosent har ikke oppkobling, 7 prosent kan ikke bruke pc og 6 prosent liker rett og slett ikke internett.

På noen områder er det den eldre garde som bruker nettet til flest oppgaver. Hele 63 prosent av brukerne over 66 år benytter nemlig nettet til å kjøpe kino-, teater- og togbilletter, mens bare 35 prosent av dem mellom 55 og 65 gjør dette. Dette kan skyldes at disse er dårlige til beins, mener Nina M. Hølke i Confetti, som har gjennomført undersøkelsen.

Les også: Skal spore de digitale etternølerne (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.