En time før børsåpning ble det offentliggjort revidert bruttonasjonalprodukt for tredje kvartal. BNP-veksten i USA ble 2,6 prosent annualisert, mens det foreløpige tallet var 2,5 prosent. Det var imidlertid ventet en opprevidering på 0,3 prosentpoeng, ifølge estimater fra Bloomberg News.

Detaljene i revideringen viser at lageroppbyggingen var høyere og forbruket lavere enn ventet.

Les mer: BNP-hopp i USA

Etter en flat åpning på en rolig børsdag klatret aksjene med stø kurs videre oppover, og oljen oversteg 90 dollar fatet onsdag. Investorene forbereder seg på juleferie, og det ventes små handelsvolumer inn i julen.

Bankaksjer var blant lyspunktene i dag, både Bank of America og JPMorgan steg.

Bullish mot 2011
- Dette er en "non-event"-dag for markedet, sier Sal Arnuk, co-head of trading hos Themis Trading, til CNNMoney.com.

- Men det har vært et flott år, legger han til. Og desember har definitivt også vært en god måned på Wall Street. Dow Jones er opp tre prosent denne måneden, mens Nasdaq og S&P 500 har steget nesten fem prosent. Alle de tre nøkkelindeksene ligger an til tosifret vekst året sett under ett.

- Investorene er bullish på vei mot 2011, sier Arnuk. Han peker på at de økonomiske nøkkeltallene er i ferd med å bedre seg, men at markedet fortsatt venter på at bedriftene skal begynne å bruke penger på å ansette igjen.

Nike-fall
Nike-aksjen falt onsdag. Selskapet rapporterte bedre enn ventede kvartalstall etter børsslutt tirsdag, men skuffet på guidingen.

Microsoft steg på grunn av medieartikler som hevder at selskapet skal lansere et nytt Windows operativsystem for bruk i tablet-pc´er. Det melder TDN Finans.

Bruktbolighopp
Farmasikjeden Wallgreens rapporterte kvartalstall onsdag som viste et overskudd på 0,62 dollar per aksje mot ventet 0,54 dollar per aksje. Aksjen steg bratt.

I ettermiddag ble det publisert bruktboligsalget for november som viste en videre oppgang, men ikke så stor som ventet.

Les: Nytt bolighopp i USA



Dow Jones- opp 0,23 prosent til 11.559 poeng.

Nasdaq Composite - opp 0,15 prosent til 2.671 poeng.

S&P 500 - opp 0,34 prosent til 1.259 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.